CHLEB DYNIOWY Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

CHLEB DYNIOWY Z ORZECHAMI PEKAN

3 1/2 szklanki uniwersalnej mąki
2 łyżki sody oczyszczonej
1 1/2 łyżeczki soli
1 1/2 łyżeczki cynamonu
1 tsp nutmeg
1 filiżanka cukru
1 filiżanka oleju
4 jajka lub substytuty jaj (lub 8 białek)
2/3 szklanki wody
2 filiżanki dyni z puszki
1 filiżanka posiekanych pekanów

Przesiej razem mąkę, sodę, sól, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodaj cukier do mieszanki mąki i wymieszaj dokładnie. Zrób studnię na środku suchych składników i dodaj wszystkie naraz następujące składniki: olej, jajka, wodę i dynię. Dobrze wymieszać, a następnie dodać w pekanach. Wlać ciasto do 4 8×4-calowych loaf pans, wypełniając każdą patelnię około połowy pełna. Piec w temperaturze 175 stopni przez godzinę lub do momentu, gdy drewniana wykałaczka włożona w środek bochenka wyjdzie czysta.