PUDDING PERSYMONOWY – Owoc kaki 

PUDDING PERSYMONOWY – Owoc kaki

2 filiżanki miąższu z persymony – Owoc kaki
3 jajka
1 łyżka sody oczyszczonej
1 łyżka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki cynamonu
1/2 kostki masła
2 filiżanki cukru kryształu
1 1/2 szklanki maślanki
1 1/2 szklanki mąki
1/4 łyżeczki soli
1/4 szklanki mleka
1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii

pixabay

Połączyć miąższ persymony, jajka i cukier; dobrze wymieszać. Połącz sodę oczyszczoną z maślanką, dodaj do masy persymonowej i wymieszaj. Przesiać proszek do pieczenia, cynamon, mąkę i sól; dodać do masy. Roztopić masło w formie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali, która została spryskana olejem roślinnym. Dodaj masło, mleko i wanilię do mieszanki i dobrze wymieszaj. Wlać do formy do pieczenia i piec w 175 stopniach przez 45 do 1 godziny.