PIECZONE HAMBURGERY
4 filiżanki catsupu
1 szklanka posiekanej cebuli
1 łyżka pieprzu
1/4 szklanki octu
2 filiżanki soku pomidorowego
1 łyżka sproszkowanego czosnku
1/2 szklanki gotowej musztardy
1/4 szklanki brązowego cukru
250 g chudego hamburgera
Uformuj hamburgera . Smaż na patelni, ale nie gotuj dokładnie.
W dużym rondlu połącz ze sobą catsup, cebulę, pieprz, ocet, sok pomidorowy, czosnek w proszku, przygotowaną musztardę i brązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Dodaj odrobinę wody, jeśli mieszanka będzie zbyt gęsta.
W dużym naczyniu do zapiekania lub na patelni ułóż na dnie warstwę płatów mięsa. Polej każdy z nich sosem. Uformuj kolejną warstwę płatków, zalej je sosem. Powtarzaj czynność do momentu, aż wszystkie klopsiki znajdą się na patelni i zostaną pokryte sosem. Polej wszystko pozostałym sosem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180stopni i piecz około godziny.
[fwduvp preset_id=”vid_min” playlist_id=”pl” start_at_playlist=”” start_at_video=””]
Podawaj na ulubionych bułeczkach z ulubionymi przyprawami.